11.10.2017 1123

Okulumuz, ilk olarak 1957 yılında Adana'da şimdiki İsmet İnönü İlköğretim Okulunda Atatürk Kız Ortaokulu olarak Eğitim öğretime başlamıştır. 1971–1972 Eğitim Öğretim yılında ise devlet tarafından yapılan şu andaki binasında Atatürk Ortaokulu adıyla karma eğitime devam etmiştir. 1993 yılında Türkiye'de 208, Adana'da 17 Müfredat Laboratuar Okulundan biri olmuştur. 1997–1998 Eğitim-Öğretim yılında 8 yıllık Eğitime geçilmesiyle Adana'da aynı ismi taşıyan başka bir okul olduğundan, okulumuzun adı Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. 2013 yılında yapılan okul dönüşümlerinden sonra okulumuz Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu olmuştur.

Okulumuzda; 23 derslik, 4 anasınıfı, 1 fen laboratuarı, 2 kütüphane, 1 çok amaçlı salon, 1 öğretmen çalışma odası, 1 öğretmen odası, 1 veli görüşme odası, 1 rehberlik odası, 3 müdür yardımcısı odası, 1 müdür odası, okul bahçesinde de kantin bulunmaktadır. Okulumuzda görevli 1 Müdür, 3 Müdür Yardımcısı, 1 Memur, 2 hizmetli personel, 65 öğretmen olmak üzere toplam 72 personel hizmet vermektedir. Okulumuzda 1410 öğrenci eğitim – öğretim görmektedir. Öğrencilerin dinlenme, spor gibi ihtiyaçlarını giderebileceği geniş bir bahçemiz bulunmaktadır. Bahçemizde spor amaçlı kullanılan bölümlerinde 1 basketbol sahası, 1 voleybol sahası, 1 mini futbol sahası bulunmaktadır. Tüm sınıflarımızda projeksiyon bulunmaktadır. Okulumuzda ikili öğretim yapılmakta olup, 1. ve 2. sınıf öğrencileri öğleci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri sabahçı olarak okula devam etmektedirler. Sınıf mevcutları 25 - 30 arasında değişmektedir. Öğrencilerimizin çok büyük bir bölümü okul çevresinden gelmektedir. Okulumuzun sportif ve sosyal etkinlikleri bulunmaktadır. Okulumuz bahçesinin gece aydınlatma sistemi bulunmaktadır. Okuma alışkanlığı kazandırmak için Okumayı Sevdirme Projesi yapılmaktadır.

KURULUŞUNDAN BU YANA OKUL MÜDÜRLERİMİZ:

Selahattin KUTLUAY

Halis Haydar ARI

Nevzat ÇADIR

Bekir KEÇEBAŞ

Ahmet TÜRK

Abdurrahman KARA

Ali KÜÇÜKAYDIN

Necati AVAN

Muhittin ÜNAL

Mukaddes TOSUN  (Şu anda görevine devam etmektedir.)